Tekniikan ystävänä Mindshare ei tietenkään malttanut pysyä poissa Las Vegasissa järjestetystä Consumer Electronics Show (CES) -tapahtumasta. Yhteenvetona todettakoon, että tekniikka on toden teolla tullut jäädäkseen. Monet uudet ja jännittävät ratkaisut helpottavat arkea ja tekevät sen mukavammaksi. Tämä kehitys ilahduttaa meitä Mindsharella. Tässä kirjoituksessa kerrotaan CES 2014 -tapahtuman mielenkiintoisimmasta annista.

iHealth

1

Enää ei lasketa pelkkää askeleiden määrää. Rannekkeen tai taskussa pidettävän laitteen avulla voidaan tarkkailla sykettä, painoa, auringonpaisteelle altistumista, kalorienkulutusta, hengitystahtia, hiilidioksidille altistumista ja kaikkea muuta mahdollista. Mielenkiintoisinta oli, että iHealth, kannettava tekniikka ja älykäs koti ovat sulautumassa yhteen. Se aika on jäämässä taakse, jolloin vain päivän mittaan otettujen askeleiden määrä kiinnosti. Sen lisäksi halutaan tietää, paljonko kaloreita kävellessä kului, kuinka suurelle määrälle auringonpaistetta altistuttiin, mikä oli lasiseinillä varustetun kuntosalin ilman hiilidioksidipitoisuus sekä montako kertaa lähetetty tweet on jatkolähetetty. Monimutkaista maailmaa halutaan yksinkertaistaa integroimalla tekniikkaa.

Kannettavaa tekniikkaa

Tämä ala kasvaa kohisten. Viime vuoden CES-tapahtumassa näkyi kannettavan tekniikan yrityksiä melko vähän, mutta tänä vuonna ne olivat kansoittaneet eteläisen messuhallin: ranteessa tai taskussa pidettäviä, kaulaan ripustettavia ja vaatteisiin kiinnitettäviä erilaisia laitteita. Jotkut yritykset esittelivät yleiskäyttöisiä laitteita. Saa nähdä, pystyvätkö ne päihittämään samalla tavalla toimivat taskussa pidettävät laitteet vai jäävätkö ne harvinaisiksi. Love Bracelet nosti hymyn huulille. Rakastavaiset voivat sen avulla pitää yhteyttä toisiinsa myös ollessaan poissa toistensa luota. Fiksut brändit löytävät keinon integroitua näihin hyödyllisiin ja käytännöllisiin tuotteisiin.

Kehittymistä mutta ei välttämättä kekseliästä

2

Televisiot ovat kasvaneet ja muuttuneet kaareviksi. HD on muuttunut UHD:ksi ja 4K 8K:ksi. Fiksuja rannekelloja varten on tullut lisää sovelluksia. 3D-tulostimet ovat kehittyneet valtavasti viimevuotisen tapahtuman jälkeen. Niiden avulla voidaan tulostaa vaikka mitä. Mutta onko maailma mullistunut samalla tavalla kuin iPhonen tai tablet-tietokoneen ensimmäisen esittelykerran jälkeen? Tuskin. Useimmat CES-näytteilleasettajat olivat liikkeellä varovaisesti. Myös Samsungin, LG:n ja Panasonicin kaltaiset suuret toimijat esittelivät laitteita, joiden me Mindsharella arvioimme päätyvän kuluttajille vasta hamassa tulevaisuudessa. Kuka tarvitsee taipuisaa puhelinta? Se kuitenkin murtuu, kun sen päälle istutaan. CES 2014 -tapahtumassa esiteltiin tekniikan tarjoamia mahdollisuuksia, ei niinkään vempeleitä, jotka on aivan pakko hankkia 1-2 vuoden kuluessa.

Google-lasit yhä useammilla ja muoti

Monet kuljeskelivat messuilla nenällään Google-lasit. Heitä oli sadoittain. Ne näyttävät hieman kummallisilta, mutta ehkä ajan myötä muotoilijat saavat ne näyttämään paremmilta. Itse asiassa Google tekee yhteistyötä asian tiimoilta jo Ray-Banin ja Oakleyn kanssa. Ainoa CES-tapahtumasta puuttuva toimija eli Apple astunee kuvaan mukaan. Angela Ahrendtin palkkaaminen Burberryltä merkinnee sitä, että Apple on ymmärtänyt ulkonäön ja muodikkuuden merkityksen paremmin kuin Google. Monilla messuosastoilla keskityttiin designiin ja muotiin. Muoti ja tekniikka ovat yhdistymässä. Tämä varmasti näkyy laitteissa, jotka vaikuttavat toistaiseksi hieman kömpelöiltä.

Tulevaisuuden autot

3

Autot ja tekniikka tekivät vaikutuksen pohjoisessa messuhallissa käyneisiin. Uusien mielenkiintoisten integroitujen navigointi- ja viihdelaitteiden lisäksi esiteltiin useita konseptiautoja, jotka saivat messuvieraat hämmästymään. Ne nähdään maanteillä joskus epämääräisessä tulevaisuudessa. Niissä kestävän kehityksen vaatimusten täyttäminen oli vähemmän tärkeää kuin clash royale free gems moottorin koko. Tämä on mielenkiintoinen veto autonvalmistajilta maailmassa, jossa ympäristötietoisuus lisääntyy.

Fast Forward

Mindshare lanseerasi CES 2014 -tapahtumassa Fast Forward -ohjelman. Se auttaa asiakkaitamme löytämään tehokkaasti uutta teknologiaa, joka voi auttaa innovoimaan tuotemerkkiä tai tuotteita. Se otettiin vastaan avosylin. Asiakkaamme arvostavat mahdollisuutta asettaa valtavan mielenkiintoisten ratkaisujen tarjonnan tärkeysjärjestykseen eli erottelemaan jyvät akanoista. Kyse on keinosta arvioida, soveltuuko teknologia tuotemerkille.

Tanskassa Mindshare sai julkisuutta kertomalla Tanskan television DR2-kanavalla Bluetooth Low Energy -tekniikasta, jonka Apple on äskettäin lanseerannut iBeacon-protokollan muodossa.